Zapečené vepřové v alobalu



Recept mám od kamarádky, jediná příprava je na začátku, všechno to nakrájet a napatlat do alobalu a pak už jen počkat, až se to upeče. Vepřové plátky se dají jíst s kaší, bramborem, rýží nebo s chlebem.

Suroviny:
vepřová krkovička/plec, plátky - podle počtu strávníků, 1-2 cibule, kečup, slanina, sůl, pepř, pár stroužků česneku, olej, zeleninová paprika, většinou dávám červenou, někdy i žlutou nebo oranžovou. Se zelenou jsem to ještě nezkoušela, ale myslím, že to bude stejně dobré.

Na plátky používám raději krkovičku, ne moc tučnou, ale přece jen alespoň trochu prorostlou, plec je také možná, suchá by být neměla, je tam olej a kečup, udělá to dobrou šťávu. Na alobal naliju trochu oleje, pokladu plátky masa, rozmačkaným česnekem, pomažu kečupem a nakonec pokladu kroužky cibule a papriky. Zabalím do alobalu a peču v troubě na cca 200 stupňů asi 60-70 minut.