Rychlé špagety s pikantní omáčkou a sýrem

Klikni pro zvětšení -
špagety

Tenhle recept je pro ty, kdo mají rádi špagety, ostřejší omáčky a málo práce s přípravou. Zhruba stejnou dobu trvá uvaření těstovin i masa, když se do toho pustíme najednou.

Co potřebujeme: podle počtu osob - 1-2 konzervy ďábelkých toastů se zeleninou (1 konzerva = 150g), 20-30 dkg mletého masa vepřového, ne moc tučného, 1/2-1 cibule, 4 lžíce sladkého kečupu, sůl, špagety nebo těstoviny, 20 dkg nastrouhaného eidamu 30%.

Těstoviny umí uvařit asi každý, kdo ne, ten ať se podívá na sáček, tam je to určitě pro ty konkrétní těstoviny napsané. Nedříve dáme na suchou pánev mleté maso, pomačkáme ho na menší kousky a na mírném plameni opékáme až pustí maximum omastku (asi 8-10 min.). Kdyby bylo omastku opravdu hodně, odstraníme ho, většinou je ho tak akorát na opečení masa a cibule, kterou po těch 10 min. přidáme k masu. Cibuli samozřejmě nadrobno nakrájíme. Společně opékáme asi 5 minut, zatím nesolíme ani jinak nekořeníme, protože nevíme, jak pikantní a slané budou ďábelské toasty, záleží na výrobci. Toasty otevřeme a přidáme k masu s cibulí, pokud je v konzervě více omastku, tak ho odebereme, aby pokrm nebyl příliš mastný, ale to nechávám na vás a vašich chuťových buňkách. Asi 5 minut stačí na prohřátí a spojení všech surovin dohromady, potom přidáme 4 lžíce sladkého kečupu pro zjemnění chuti, ochutnáme, pokud pokrm není dost slaný tak osolíme popř. opepříme či přidáme chili, pokud je v pořádku, tak máme hotovo. Podáváme se špagetami a s kopečkem strouhaného sýra.



Home