Sekaná roláda

Klikni pro zvětšení -
sekaná roláda Klikni pro zvětšení -
sekaná roláda Klikni pro zvětšení -
sekaná roláda Klikni pro zvětšení -
sekaná roláda Klikni pro zvětšení -
sekaná roláda Klikni pro zvětšení -
sekaná roláda Klikni pro zvětšení -
sekaná roláda Klikni pro zvětšení -
sekaná roláda Klikni pro zvětšení -
sekaná roláda

Že se dá do rolády zamotat téměř cokoli a že se dá udělat téměř z jakéhokoli masa, to je asi známá věc. Proto bývají tak oblíbené, můžete spotřebovat i malé zbytky z lednice. I když je z mletého masa, kupodivu jde zamotat líp než leckterá masová, kterou musím omotat nití, aby trošku držela pohromadě. To tady odpadá, pravda, mleté maso i po zahuštění se trošku rozplácne, ale to nevadí, hlavně, že to chutná.

Potřebujeme: 1 kg mletého (vepřové a hovězí), 1 vejce, koření do mletých mas, sůl, pepř, strouhanka, 15-20 dkg šunkového salámu (můžete použít i junior nebo gothaj), asi 10-15 dkg plátkového sýra, hořčice, máslo, voda.

Postup: mleté maso smícháme v míse s 1 vejcem, solí, pepřem, kořením do mletých mas a se strouhankou tak, aby utvořilo husté těsto. Těsto přeneseme na alobal a vytvarujeme obdélník. Ten pak potřeme hořčicí, poklademe plátky šunkového salámu a plátkového sýra. Potom pomocí alobalu zavineme a na alobalu přeneseme do pekáče, do kterého jsme nalili trochu vody. Výhoda přenesení rolády na alobalu je ta, že když jí položíte do pekáče, můžete alobal z jedné strany utrhnout a ten krátký zbytek z druhé strany z pekáče vytáhnout. A roláda zůstane celá. :-) Přímo v pekáči můžeme ještě dotvarovat, hlavně oba dva konce zalepíme masem, aby nevytekl sýr, když si namočíte ruce do vody, tak to půjde dobře, maso se nebude lepit. Do pekáčku přidáme máslo, asi půlku osminky, a dáme péct do trouby. Pečeme zhruba hodinu a 1/4 při 200 stupních, občas zkontrolujeme, podlijeme vodou, polijeme po povrchu a to je všechno. Podáváme se šťouchanými bramborami nebo s chlebem.


Home