Řízky v jogurtu

Klikni pro zvětšení -
řízky v jogurtu Klikni pro zvětšení -
řízky v jogurtu Klikni pro zvětšení -
řízky v jogurtu Klikni pro zvětšení -
řízky v jogurtu Klikni pro zvětšení -
řízky v jogurtu Klikni pro zvětšení -
řízky v jogurtu

Jogurtový dresing na naložení s kořením, zamíchaný, naložené řízečky, obalené řízečky a opečené řízečky.

Občas se brouzdám po internetu a zajdu i na www.dama.cz a v jedné diskuzi jsem objevila tenhle úžasný recept. Přidala ho do diskuze Avethor a je absolutně jednoduchý, ale báječný. A teď už vím, proč ho tam tak chválili.

Co budete potřebovat: řízky, jedno jaké (kuřecí, vepřové), 1 velký hustý neochucený bílý jogurt cca 380-400g, sůl, grilovací koření, vejce, strouhanka, olej. To množství, které vidíte na obrázku je z 1 velkého choceňského jogurtu (bezva hustý), asi 70 dkg vepřového masa, 1 vejce, 2 velkých stroužků česneku a koření.

Rozmícháte 1 bílý jogurt s vajíčkem, do toho rozmačkejte 2 stroužky česneku a trochu grilovacího koření. Maso naklepejte, trochu osolte, ponořte do jogurtové marinády a nechte 1-2 dny uležet v ledničce. Potom obalte ve strouhance (jogurt neoklepávat!!!, proto je lepší hustý, ten tam drží sám) a usmažte jako řízky. Řízky vypadají na první pohled samozřejmě stejně, ale chuťově jsou velice jemné a křehké. Žádná přehnaná pálivá chuť, jen jemné česnekové aroma, ale takové akorát, a bezvadná šťavnatá kůrka. Po létech obyčejného řízku je to příjemné zpestření a moc jsme si na nich pochutnali.


Home