Kuřecí roláda v pórku

Téhle rolády jsem si všimla na internetu a vyzkoušela jsem ji hned, jak byla první příležitost. Je to taková jednohubka z mletého kuřecího masa,
odkaz na obrazový recept najdete zde, včetně salátu: http://www.prozeny.cz

Jelikož je k dispozici obrazový postup, jen velice stručně popíšu. Budete potřebovat: 80 ml 33% smetany, 300 g kuřecích prsou, 80 g kuřecí šunky vcelku, 50 g pórku, 1 vejce, sůl a pepř.

Maso umelte nebo rozmixujte, smíchejte se šlehačkou a 1 vejcem, dochuťte bílým vínem, solí a pepřem. Směs promíchejte se šunkou nakrájenou na kostičky. Zlený pórek oblanšírujte, dejte ho na chvilku do vroucí vody, aby pórek změkl, a pak jej ještě horký vložte do studené vody s ledem. Na potravinářskou fólii dejte pórek tak, aby vytvořil souvislou vrstvu a na něj, doprostřed dejte zamíchané maso. Zabalte a vytvořte váleček, který uzavřete v potravinářské fólii, dejte ho do pekáče s vodou vařit asi tak na hodinku. Pozor, na jednom místě se mi ho podařilo připálit, náplni se nic nestalo, kousek pórků, který zčernal, jsem musela odstranit, takže pečte opatrně. Váleček zchlaďte a nakrájejte na plátky. Pan šéfkuchař ho servíruje se salátem, já plátky rolády zahrnula do dalšího občerstvení na talíř s ostatními masovými jednohubkami. Nepovedlo se mi to tak hezky, jako je to na obrázcích, pórek měl tendenci nedržet na válečku a při krájení byl jak živý, ale roláda byla výborná, uvažuji, že příště udělám jen masovou nádivku a že budou kolečka ještě menší, zkrátka pravé jednohubky. Celkový pohled jsem ve finále zapomněla nafotit, takže jen přiblížené foto talíře.