Kuřecí guláš s cuketou

Klikni pro zvětšení -
kuřecí guláš s cuketou Klikni pro zvětšení -
kuřecí guláš s cuketou Klikni pro zvětšení -
kuřecí guláš s cuketou Klikni pro zvětšení -
kuřecí guláš s cuketou Klikni pro zvětšení -
kuřecí guláš s cuketou Klikni pro zvětšení -
kuřecí guláš s cuketou Klikni pro zvětšení -
kuřecí guláš s cuketou

Pokračování seriálu - velká žlutá cuketa a tentokrát jsem ji kombinovala s kuřecím masem. Věřte nevěřte, zase to byla mňamka, alespoň pro moje chuťové buňky, protože to bylo tak mírně pikantní a spojení provensálského koření se smetanou udělalo opravdu dobrou chuť, kterou jsem ještě neznala. Ale protože jsem to na začátku vaření nevěděla, vařila jsem pouze z polovičního množství, co kdyby....

Co budete potřebovat: 500 g kuřecích stehen (můžou být i prsa), 400 g rajčat, 2 cibule, 200 g žampiónů, 200 g cukety, olej, 2 a 1/2 dcl bílého vína, 200 g kysané smetany, 2 stroužky česneku, 2 lžičky provensálského koření, sůl, bílý mletý pepř, špetka chilli koření.

Postup: Rajčata nařízneme, spaříme ve vařící vodě, prudce zchladíme, oloupeme a pokrájíme na osminky (já krájela na menší kousky). Ještě se měly vydlabat, ale já jsem to nějak přihlédla, tak tam šly komplet, ale myslím, že to pokrmu neuškodilo. Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Omyté cukety nakrájíme na silnější kolečka, já volila menší kostičky. O tom, že se má cuketa nechat vyplakat jsem už psala, ale pokud jste to ještě nečetli, tak si to můžete přečíst právě tady. Maso omyjeme, vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme na kostky. Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme kostky masa a za stálého míchání ho ze všech stran opečeme. Zalijeme vínem, přikryjeme a 3 minuty dusíme. Potom přidáme prolisovaný česnek, žampióny, cukety, provensálské a chilli koření, osolíme, opepříme a zakryté dusíme 45 minut (stačí i 20 minut, protože tam není nic, co potřebuje dlouhé vaření). Před koncem vaření přidáme rajčata a nakonec zahustíme smetanou. Opět platí, když se povede udělat omáčky moc a je řídká, dohustěte ji ještě škrobem pro masitá jídla nebo rozkvedlanou moukou ve vodě nebo ve smetaně.


Home