Kotlety s volským okem v alobalu

Klikni pro zvětšení
- Kotleta v alobalu Klikni pro zvětšení
- Kotleta v alobalu Klikni pro zvětšení
- Kotleta v alobalu Klikni pro zvětšení
- Kotleta v alobalu

Pro 1 osobu: větší kotleta (můžeme nahradit i řízky jakéhokoli druhu), porce brambor, 1 vejce., sůl, pepř, popř. grilovací koření, koření na pečené kuře nebo jiné, které máte rádi, olej.

Alobal potřeme olejem. Syrové brambory nakrájíme na kostky a položíme na alobal tak, aby vznikl uvnitř volný prostor. Lehce naklepanou kotletu nebo řízek osolíme, opepříme a okořeníme. Položíme na brambory tak, aby uprostřed vznikl důlek, do kterého vyklepneme vejce (nesmí z masa vytéct). Vejce osolíme, opepříme. Vše opatrně, ale důkladně zabalíme, přeneseme na plech a pečeme asi 40-50 minut. Recept je absolutně jednoduchý, není na něm nic světovýho, co nejvíc překvapí, je právě to vejce, které tam nikdo nečeká.



Home