Dresing na cokoli

Klikni pro zvětšení -
dresing

Zcela univerzální dresing na jakoukoli syrovou zeleninu, grilované maso, smažené brambory nebo jen tak s rohlíkem, jak to máme nejraději.
!!!!! Předem upozorňuji, že nepatří do zdravé výživy, ale o to je lepší !!!!! Samozřejmě, že můžete změnit poměr ingrediencí, někdy dávám jen půlku tatarky, půlku majolky a 2 jogurty, ale co si budeme povídat, nejlepší je ten neošizený, nedělám ho každý den, tak si myslím, že jednou za čas si ho můžeme dopřát.

Copak si koupíte: 1 malý jogurt (já dávám light, ale použijte jaký chcete, majolkou a tatarkou to stejně kaloricky pokazíte), 1 malá light majolka (ve vaničce), 1 malá tatarka (taky ve vaničce), 5 velkých lžic kečupu, jedno jestli sladkého nebo ostrého, 5 malých lžiček plnotučné hořčice, 2 stroužky česneku, 1 střední cibule (popř. 1/2 velké), 1 kyselá okurka, sůl.

A jak na to: jogurt, tatarku, majolku, kečup, hořčici, rozmačkaný česnek, nadrobno pokrájenou cibuli a okurku smícháme dohromady a je to hotové. Můžete to jíst hned, ale já doporučuji až druhý den, protože se ta troška česneku a cibulka pěkně rozleží a dresing získá jemnější chuť, ne tak ostrou. Pak je to báječná záležitost opravdu na cokoli, s hlávkovým salátem, okurkou, paprikou, s masíčkem.

Přidejte přiměřené množství nakrájených rajčat (3-4 na toto množství) a získáte bezvadný rajský salát, vyměňte rajčata za pokrájenou uzeninu a máte krásně naložené špekáčky v dresingu, oblízne se po nich opět celá rodina, budete rádi, když vám jako autorovi vůbec něco zbyde.
Tak dobrou chuť!



Home